Vi gör oss redo för Geocaching


Men innan vi ger oss på vårt Cach-äventyr tänkte jag dela med mig av den fin-fina soppa som vi bjöd på i lördags. Totalt omöjligt att återge exakt recept då jag kokade, smakade, la till och justera den nästan hela dagen. Så här är ursprungsreceptet i alla fall:

Gulaschsoppa ca 6 p

Putsa och skär 1 kg högrev i små tärningar. Bryn och krydda rikligt med salt, peppar, paprikapulver, cayenne och spiskummin. Tillsätt 2 fint hackade gula lökar, två morätter skurna i mindre bitar samma med en gul paprika, samt 2 msk tomatpuré. Tillsätt en burk krossade tomater, 8 dl vatten och två köttbuljongtärningar och 1 msk oxfond på flaska. Koka ca 2 timmar. Smaka av med örtkryddor, mer oxfond, salt och ett par nypor socker.

Servera med surdegsbaguette och crème fraiche.


I går tog vi bort det sista av julen, vardagsrummets röda ersattes med vitt och en bukett våriga tulpaner fick pryda soffbordet.

Nu ska familjen ta sig an sonens och hans mormors hobby - Geocaching. Väskan packas med diverse nödvändiga cach-prylar och lite fika för energins skull tar vi också med oss.

Nu dags för skattletning!

Ha en fin dag! 

Kommentarer