Pepprig biff med pepprig sås


Jobbardag idag men känner mig inte riktigt redo än att släppa taget om festmaten eller den sköna känslan ledighet lämnar efter sig. Innan hockey för vissa och deckare för andra, satte sig hela familjen till bords och under tiden vi stillsamt avhandlade diverse samtalsämnen, om hur vi haft det idag var och en på sitt håll, åt vi:

Pepparbiff med pepparsås

Gör såsen genom att bryna 1 msk mortlad (valfri sort av) peppar i smör. Slå på 2 msk whiskey och 1 msk balsamvinäger. Reducera något. Tillsätt 2 msk hackad rödlök. Rör ner 1 burk créme fraiche och smaka av med kalvfond, salt, peppar och en nypa socker. Lägg upp lite grönsaker på en tallrik. Bryn köttet ca 2 min på varje sida. Låt vila i folie ca 5 minuter.

Servera!

Tio minuter över åtta och jag börjar fundera över lämplig taktik för att hålla mig vaken hela Tyskungen. Antar att filmen även kommer att inkludera Nyheterna, till vilka man somnat förr...

Kram!

Kommentarer