Dag ett med kolhydratssanerad kost


Efter en lång ledighet som jag knappt kan minnas när den började, bara svagt börjar känna av att den nu närmar sig sitt slut, är det nu dags att återgå till en för oss mer normal kost.

Kan väl ändå inte känna att vi tokfrossat i allt för mycket onyttigheter men avsteg från den normala lågkolhydratskosten har jag helt klart gjort. Tack vara rikligt med vatten och många promenader har ändå hälsan varit med mig. 

Så idag var första dagen då vi i den mån det gick undvek att "skåpsäta" eller nalla ett par bitar ur godislådan i det där köksskåpet som är för högt upp för att barnen ska kunna plocka fritt, men vi vuxna med enbart en uns ansträngning lätt kan förse oss.

Här kommer dagen i ord och bild.


Frukost:

Omelett med brie och blåbär 2 p
Vispa tre ägg men knappt 1 dl grädde, salt och peppar. Hetta upp olivolja i en panna och häll ner smeten, låt bryna på svag värme under lock ca 10 min. Täck med tunna skivor av brie. Låt osten smälta något och strö över blåbär. Ät och njut!

Lunch

Broccolisoppa 2 p
Koka ca 300 g broccoli mjuk i saltat vatten. Häll av men spara lite av vätskan. Mixa broccolin med 2 msk crème fraiche, 100 g feta ost och 2 dl av "broccoli-vattnet". Häll tillbaka i grytan. Smaka av med salt, peppar, vitlök och citron.

Middag

 Kycklinggratäng med spenat och tomat 2v & 2b
Skär två kycklingfiléer i mindre bitar och bryn i smör. Krydda. Lägg kyckling bitarna i en form som innan har smorts och täckts med spenat. Blanda 3 dl grädde med 3 msk tomatpuré, 2 knivsuddar sambal, 3 msk ajvar, 1 msk färsk hackad basilika, salt och peppar. Halvera tio körsbärstomater och strö över kycklingen. Häll såsen över och täck med riven ost. Gratinera ca 15 min på 225 C.

Just det - riktigt vardag är det ju inte än, så innan maten trissade vi smaklökarna med lite antipasti.

Vi hörs vidare, lilla H´s tur att välja film i kväll så nu blir det Jönssonligan innan det är dags att slå igen "de blå"


Grannens häck :-) Tycker att den påminner om små snöbollar. Vi är lovade snö till helgen. Det vore allt härligt!!

Ha det fint!

Kommentarer