Så drog då helgen igång


Traditionsenligt sitter dottern och jag sedan nästan en timma (klockan är i skrivande stund 07:15) med täcken, kuddar, tända ljus och kaffe till mig i soffan och myser med en film. Härligt att vi är två morgonpigga, det blir ju inte lika ensamt uppe då :-)

Hemarbete igår och i och med det kunde vi ta fredag lite tidigare. Tog med (och mötte upp) några kompisar till simhallen och sen hängde vi där ett par timmar innan det var dags att åka hem och känna av helgfeelingen.

Efter lite läxfix och fredagsdisco åt vi:

Förrätt
Parmesanchips med goda tillbehör 4p
Riv nästan en hel parmesanost grovt. Lägg i högar på en pappersklädd plåt. Smält osten i ugn på 220 C. Låt svalna. 
Vid servering gör små ägg av rom och crème fraiche och lägg på chipsen, samt lite finhackad rödlök. Avsluta med grovmalen svartpeppar.
I glasen:

Varmrätt
Pesto- och getostfylld fläskfilé
Putsa fläskfilén. Krydda rikligt och bryn i smör. Gör ett snitt längs med filén, inte helt igenom, och fyll med en röra gjord på getost, pesto, crèmefraiche, salt och peppar. Linda ett par skivor prusciutto runt. Lägg i en form, ställ in i 175 C ca 15 minuter, beroende på hur röd den var i mitten när den sattes in i ugnen. 

Värm i en kastrull ca 1 dl crème fraiche med 1 msk pesto. Smaka av med fond, salt och peppar.

Servera köttet och såsen med en sallad på exempelvis blad, tomater, avocado och god vinägrett. 

Snart dags att börja pyssla med frukosten, kanske kan doften av ugnsbakade baguetter få liv i "sömntutorna"

Ha en fin lördag!

Kommentarer