Örtiga järpar




Så var sista färdiga maträtten uppvärmd och uppäten. En vardagsmiddag kvar att laga innan vi gör oss redo för helgmys igen. Alltid lika roligt att fundera ut vad för helgmiddagar som ska tillagas. Fläskfilé på fredag, så långt har vi kommit i planerandet. För är det något jag försöker undvika så är det att handla mat efter jobbet en fredag.

Tillbaka till kvällens middag:

Örtiga järpar med myntayoghurt 2v &2b och en liten matlåda
Blanda ca 600 g blandfärs med 2 msk ajvar, blandade frysta örter, vitlök, 1 ägg, salt och peppar. Forma till ovala små biffar. Bryn runt om i smör och låt eftersteka ca tio min på lägre värme.

Blanda 2 dl yoghurt med 1 msk crème fraiche. Pressa i lite citronsaft, 10 hackade myntablad, salt och peppar.

Servera järparna med såsen, grönsaker och hackade nötter.

Överraskade barnen med en efterrätt, i form av färdiga brownies med bär, vaniljkesella och jordgubbar. För den som ville stå över kakan smakade det lika gott att varva bär, kesella och jordgubbar i ett glas.

Ha det fint!

Kommentarer