Biffsallad




 Lite kyl och frysrensning så här dagarna innan avresa. Hittade några skivor lövbiff i frysen och i bloggarnas underbara värld hittade jag detta recept (lite á la Sara):

Du behöver:
.400 g strimlad lövbiff 
sesamfrön
1 kruka skuren romansallad 
2 tomater 
0,5 urkärnad skuren gurka 
1 dl hackad purjo 
1 kruka färsk koriander
.
Sås:
15 ml fisksås 
20 ml limesaft 
2 tsk ljus soja 
1 tsk hackad färsk röd chili
1 msk oliv- och rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk farinsocker .
Skär de sköljda grönsakerna och lägg på ett fat. Blanda ingredienserna till såsen. Stek köttet hastigt på hög värme. Vänd köttet i en del av såsen och pudra över sesamfrön. Lägg sen detta på salladen och ringla över resten av såsen och strö över över hackad koriander.

Den där koriandern står jag nog över nästa gång, för det kommer att bli en nästa gång. Såsen var så härligt söt/syrlig/stark och man ville bara ha mer av den.

Så tack HOFP för receptet på denna urgoda sallad!

Kommentarer