Kyckling en fredag...


Kände redan efter hemkomst att det var dags att börja med med middagen.Tre arbetsdagar har klarats av, men känslan i kroppen sa att det varit det dubbla. Kände oss mer redo för det som väntade efter middagen än själva middagen. G´s tur att välja film på Netflix. Ivrig som få och sugen på de där goda påsarna som inhandlades igår men som stuvades undan i det där skåpet som kräver ansträngning för att öppnas. Ja det var lika bra att dra igång med:

Kyckling med kantarellsås 1v &2 b

Skär tunna strimlor av rödkål, blanda med salladsblad och tunna tomatklyftor. Gör en god vinägrett och slå den över salladen. Låt dra en stund.

Halvera två kyckling filéer. Bryn i smör ca 5 minuter på varje sida. Krydda efter tycke och smak.

Bryn gula kantareller i smör. Krydda rikligt. Tillsätt 1/2 finhackad gul lök. Slå på 2 dl vispgrädde. Smaka av med oxfond, gelè, salt och peppar.

Lägg upp på en tallrik, smula lite getost över kycklingen. Ät och njut.

Nyduschad liten älskling. Borta är det svarta runt munnen, bläckkladdet på armarna, öronen har gnuggats rena med tops och innan jag hann reagera hade dennna lilla rentvättade unge även en svag doft av mammas parfym. Företagsam och snabb som få!

Rentvättade och med pyjamasar på, bäddades barnen ner i våra sängar tillsammans med skålar med Cheez stars, dillchips och pop corn - blir till att skaka lakanen innan det är dags att krypa ner. Eller så beblandar jag mig med nyduschade barn och deras snacksrester!

Njut av helgen!

Kommentarer

Skicka en kommentar