Renskavsgryta


Mitt i veckan nu och den krispiga kylan som lät snön som kom ligga, har ersatts med töväder och det droppar om kläderna barnen har med sig hem från fritids. I går lyckades dottern tappa bort en vante och hitta en som har varit borttappad. Minus en plus en - men vad hjälper det när den ena är en tumvante och den andra är en handske. Kanske finns det två kompletta par idag när det är dags för hemgång.

Här kommer bilder och recept från gårdagen var av en ingrediens var en ny bekantskap.

Frukost:
Avocado med kesoröra 1p
Blanda drygt 1 dl keso med 1 hackat kokt ägg, dill, lite kaviar och en gnutta salt. Halvera och kärna ur avocadon. Fyll halvorna med kesoröran.

Middag:
Renskavsgryta 2p och en matlåda
Skölj och skär 1/2 purjolök i små bitar. Skär ca 8 champinjoner i kvartar. Bryn i smör. Tillsätt renskav, dra i sär köttet med en gaffel. Slå på 2 dl grädde. Smaka av med fond, salt och peppar. Servera med en sallad och några lingon.

Spännande rätt med tydlig viltsmak.

Ha en fin onsdag alla! 

Kommentarer

  1. Jag har messmör i min, blir en fin brytning./ M

    SvaraRadera

Skicka en kommentar