Tacopaj LCHF



Först ut på denna veckomeny var en Tacopaj à la LCHF. Hur god som helst men med ett pajskal som gjorde lite som det ville. Krispigt och smakrikt tack vare mandelmjöl och sesamfrön men skalet ville inte riktigt hålla ihop.Vill du testa så är receptet enligt följande:

Tacopaj 4p
Blanda i en skål 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön, 40 g smör, 1 msk fiberhusk, 1 ägg och salt. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda ca 10 min i 200 C.

Bryn 4oo g färs och krydda med tacokrydda. Lägg färsen i skalet. Sär 1 gul lök i tunna skivor, samma med en tomat. Lägg skivorna på färsen. Bred crème fraiche över och avsluta med riven ost. Gratinera ca 20 min. Servera med exempelvis sallad, nachochips, gräddfil och salsa.

God natt! 

Kommentarer