Fetaostfyllda färsbiffar





Hann knappt inte få upp arbetspulsen innan det var dags att ta helg igen, vilket tack vare en välfylld timbank gjordes två timmar innan arbetsdagen officiellt var slut. Min kollega och jag undrade tillsammans innan hemgång hur vi någonsin skulle bli vardagsredo igen efter all härlig ledighet.

Men det är ju som efter sommarsemestern - räcker med ett par dagar så är fokus inställt på arbete och vardagsrutiner igen och en längtan efter nästa ledighet börjar göra sig påmind.

I kväll delar två familjer upp sig könsvis, grabbarna kollar in stadens hockeylag och vi tjejer ses och surrar om allt som varit, sippar på lite gott vin och inväntar vårt manliga sällskap. Innan allt detta åt familjen tillsammans, och i kväll dukade vi fram:

Fetaostfyllda färsbiffar i gräddig sås 2 v 2 b

Blanda ca 500 g bland färs med salt, peppar, ketchup, vitlök, oregano, paprikapulver och ett ägg. Forma till lagom stora biffar och pluppa ner en bit feta i varje. Se till att färsen täcker osten.
Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk tomatpuré, 2 msk ajvar relish, 1 tsk oregano, salt och peppar.
Bryn färsbiffarna hastigt i smör.  Lägg i en smord form tillsammans med åtta halverade körsbärstomater. Strö över ost och gratinera ca 20 minuter.

Hoppas ni gillar detta!

I högtalarna just nu:


Vemodig men ack så vacker!

Kram!  

Kommentarer