Kyckling gorgonzola och fruktigt bubbel för alla


Ännu en dag att lägga till handlingarna, kanske inte en av de bästa men nu blickar vi framåt mot en helg. Lite uppladdning inför helgen fixade vi oss, barnen och jag idag och lagade:

Kyckling med gorgonzola 1v & 2b
Tina 2 kycklingfiléer. Lägg i en ugnsfast form. Ringla olja över och krydda med salt, peppar och örtkryddor. Baka i ugn 175 C ca 25 min. Smält 100g gorgonzola påsvag värme. Rör ner 1 msk crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Blanda fint strimlad rödkål, tunna skivor av avocado, olja, salt och pressad citron i en skål. Rör om.
Lägg upp kyckling, sås och sallad på en tallrik.
Barnen serverades ris, grönsaker och salsa till kycklingen.

Lite iskallt (självklart alkoholfritt!!!) jordgubbsbubbel serverat i höga glas kan ju förgylla vilken kväll som helst! Mmmm tyckte barnen, jag höll med :-) 

Nu rundas denna dag av med 20 minuter på spikmattan, lite bok sen zzzz och vips så är det en ny bättre, dag. En fredag som verkar bjuda på hemarbete, lite skridskor, god mat och familjemys. Rätt ok...

Sov gott alla!

Kommentarer