Pulled pork



Här sitter jag nu och lägger ut söndagens middag - på en torsdag. Myckt har ätits och gjort sedan dess. Inte många av rätterna denna vecka har varit värda mödan att fotografera och lägga ut här, det har ju inte behövts något recpet eller beskrivning, om man säger så.

Sonens kommentar förra veckan är anledning till att vi tagit oss en receptlös matvecka "Mamma - kan du aldrig laga sån mat som andra mammor gör???"

Klart man kan ställa upp och vara som "andra" mammor som (vilka jag inte alls tror varje vecka) serverar barnen köpe-köttbullar, falukorv och ravioli på burk. ☺

Åter tillbaka till söndagen som gick och vår:

Pulled pork
Denna rätt kräver ingen närmare beskrivning, och recepten är lika många som det finns matbloggar. Jag gnodde in ca 500 g karré med paprikakrydda, spiskummin, salt och peppar. La köttet i en gryta anpassad för ugn. Slog ca 3 dl (kryddig) tomatsalsa, blandat med 2 dl rökig bbg-sås över köttet. Satte in grytan i 100 C ca nio timmar.

Jag kan inte tycka att detta är saftigt, visst köttet går att dra isär men för det känns det inte saftigt. Smakrigt absolut, och gott!

Vi åt detta med för oss klassiska taco-tillbehör som tortillia, sallad, lök, tomat, gurka, två sorters så.

Ha det gott!

Kommentarer