Fettuccine med lammfilé och tomatsalsa


Till slut hade vi bestämt oss för lördagsmiddagen, vilken med all säkerhet inte skulle gillas av barnen så de fick i stället:

Pasta gratäng
Bryn fläskfilérester i smör. Slå på grädde, köttbuljong, gelé, salt och peppar. Koka pasta. Lägg pastan i eg ugnsfast form och köttgrytan över. Gratinera ca 15 minuter i ugn.
Uppskattat!


Men förrätten är en favorit hos oss alla. Bruschetta - gör det själv. Här gnuggar man en halverad vitlöksklyfta på en skiva ugnsbakat bröd. Vi körde ICA´s surdegsbaguette. Sen tar med en sked basilika och olivolja, hackad tomat och avslutningsvis lite salt. Gah - det går inte sluta äta. Så gott!



 Efter att ha läst receptet högt för maken och sett hans min var denna rätt helt klart en chansning. Med smaker av så väl sardeller som kapris skulle detta bli antingen succé eller katastrof :-)

Fettuccine med lamminnerfilé och tomatsalsa 2p
Mixa 25 g sardeller med 1,5 tsk dijonsenap. Mixa sedan ner 3 msk olja. 

Blanda en burk krossade tomater med 1 hackad rödlök, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 nypa socker, salt och svartpeppar. Dette blir en stor mängd salsa som så här i efter hand lika väl kunde ha hoppats över. MEN blev en fin bas till kvällens Pulled pork.

Koka pastan någon minut kortare än tiden på förpackningen. Häll av vattnet, men spara några matskedar. Häll tillbaka pastan i grytan tillsammans med vattnet, sardellmixen, 2 msk olja, salt och svartpeppar. 

Krydda filéerna med salt, peppar och viltkrydda. Bryn ca 2 minuter på varje sida. Vila i folie. 

Bryn 3 tsk kapris krispig i olja. 

Lägg upp och servera.

Vilken höjdarrätt detta var. Sältan från sardellerna, senapens styrka och strävhet. Tillsammans med olja, lite chili och det fina möra köttet blev detta ingen katastrof utan en succé som vi absolut kommer att göra igen.
  

Lilla H på sin första fotbollsträning som tack vara underbara tränare absolut kommer att läggas till i vår aktivitetskalender.

Nu dags för söndagsmiddag.

Kommentarer