Torsk med blomkålsmos LCHF

 
Av denna veckas matplanering återstår nu endast en rätt, men för den är det dags först i morgon lördag. I kväll är vi bjudna på kalas och får då njuta av svägerskans alltid så goda mat.
 
Igår åt vi:
 
Ångad torsk med blomkålsmos, 2p
 
Tina två bitar torskrygg (jag körde på torskfilé), strö ca 1 tsk salt över och låt fisken rimma i ca 10 minuter. Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Krydda fisken. Lägg över ett bakplåtspapper och låt fisken bli klar på svag värme. Ca100 C i 10 minuter (detta är helt beroende på hur stora fiskbitar du har, känns så att köttet känns stumt)
 
Koka 1/2 blomkålshuvud. Koka upp 2 dl crème fraiche och 1/2 dl grädde. Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost. Mixa blomkål och sås.
 
Servera mos, fisk, rostade pinjenötterm riven parmesanost, nymald svartpeppar och lite olivolja.
 
Vilken höjdare detta var.
 
Ännu ett recept (som inte helt ser ut som mitt ☺) hämtat från Elle Mat & Vin, och detta signerat Kristin Kaspersen 

Kommentarer