torsdag 7 januari 2016

Asiatisk kål- och kycklingwok

 

 
Nog var det kallt den där stunden vi satt på läktaren och kollade in detta fina ekipage. Men dotterns konstanta leende och de glittrande ögonen när de satte av i galopp värmde själen och de iskalla fötterna gjorde sig lite mindre påminda ☺
 
Jag har en känsla av att hon hittat sin grej.

 
När det var middagsdags var det två olika typer av mat som vi var sugna på. En ville ha rostade grönsaker, en annan ville ha asiatiskt. Då fick det bli en kombination.


 
Kål- och kycklingwok med asiatisk smak
 
Gör en dressing på ex sesamolja, thaisoja, sweet chilisås, ostronsås, vitlök, salt och peppar.
 
Strimla kyckling och marinera i lite av dressingen. Fräs i olja och lägg åt sidan.
 
Fräs färsk blomkål och broccoli i olja. Krydda. Tillsätt urkärnade och klyftade tomater, hackad färsk chili, Shirataki-nudlar (kolhydratsfria glasnudlar) och kycklingen. Blanda väl lägg upp i djupa tallrikar och toppa med hackad persilja och dressingen.
 
Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar