lördag 23 januari 2016

Tacojärpar




En av veckans middagar - tacojärpar

Tillsätt en påse tacokrydda till ca 8oo g färs. Hacka en gul lök fint och blanda ner i färsen tillsammans med 1 ägg, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Forma till järpar (gjorde hamburgare av hälften) Stek runt om i smör, låt bli klara under lock på lite svagare värme.

Stek minitortillias i olja, forma till skal. Lägg på sidan för att torka.

Gör en sallad på rå blomkål, sojabönor, tomater och ruccola. Blanda lite olja, citron, lite vinäger, örtsalt och dill i en skål. Slå över salladen och blanda runt.

Servera, ät och njut!

Nu bänkar sig sonen och jag snart på en buss som ska ta oss till Ljungby för match mot Troja. Det där med barnens aktiviteter är lika roligt för oss som för dem, många goa föräldrar man kan tjata lite med och sen ges det ju även möjlighet till lite egentid i bussen med en bok och en kopp kaffe - för sonen, han sitter och spelar musik med polarna ☺

Efter en heldag på vift kommer det passa oss utmärkt att gå hem till vänner och äta lite gott och umgås.

Det var vår dag i grova drag.

Trevliga dag till er alla som kikar in här. Jag är glad för varje besök ni gör!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar