Heta räkor, mör hjort och kära vänner


 
Igår hade dottern och jag som sagt tjejmys med våra fina vänner, som vi även delar vårt nyfunna hästintresse med. Efter att först ha pysslat med hästar styrde vi kosan hem till  oss och jag fick pyssla med mitt stora intresse - pyssla om och fixa mat.
 
Till förrätt blev det då minitacos - igen:
 
Räktacos, 4 st
 
Gör en salsa på 1/2 hackad avocado, 4 tärnade körsbärstomater, 1/2 finhackad röd paprika, 1/2 finhackad röd chili (kolla styrkan innan), 1/2 hackad rödlök, 1/2 pressad lime, 1 pressad vitlöksklyfta, sweet chili, salt och peppar. Mosa allt med en gaffel.
 
Stek mini tortillias i olja, lägg på papper, vik försiktigt på mitten och låt torka liggandes på ena sidan.
 
Fräs jätteräkor i olja och vitlök, krydda med flingsalt.
 
Fyll bröden med salsan, ett räkspett och en hög med friterad lök (tunna skivor rödlök som friterats i olja och sedan fått rinna av på papper och kryddats med salt)
 
Lite kladdig men väldigt, väldigt gott.
 
 

 
Till varmrätt blev det:
 
Helstekt ryggbiff av hjort och asiatisk sallad
 
Låt köttet bli rumstempererat.
 
Gör en dressing av exempelvis fisksås, hoisinsås, thailänds soja, olja, sweet chili, risvinäger, riven ingefära, vitlök, en nypa socker, salt och peppar.
 
Blanda i en skål strimlad pak choi, paprika, gurka, tomat och salladsblad. Slå över dressingen, spara lite som du ringlar över köttet. Blanda väl.
 
Krydda och stek köttet, tid beroende på tjocklek, men brukar ha mjukdelen på tummen som kännetecken på när det är klart. Låt dra några minuter. Mitt kött blev perfekt ros, kan ju inte bli annat med sån fin råvara Åsa. :-)
 
Lägg upp salladen på ett fat och tunna skivor av köttet. Avsluta med resterande friterad lök som användes till förrätten.
 
Kom nu på att jag missade nudlarna som skulle blandas ner i salladen, de får komma med nästa gång.
 
Tjejerna bjöd sedan på chokladfondue, med en massa godsaker att doppa i.
 
Fulltankad med härlig energi, och redo för en ny arbetsvecka. Nu lite söndagsslappande i soffan med mitt ena hjärta.
 
Kram! 

Kommentarer