tisdag 5 januari 2016

Fräsch blomkålssallad


 
 
I går stod det ugnsbakad lax på menyn och till denna åt vi en supersmarrig sallad som du gör så här:
 
Blomkålssallad, 4p
 
Skölj ett blomkålshuvud. Ta bort blad och stock och hacka i mindre bitar. Blanda blomkålshacket med en finhackad rödlök, 30 g riven parmesanost, 2 röda äpplen skurna i tunna klyftor, 2 msk kapris och ett knippe hackad dill.
 
Rör ihop 4 msk olivolja, 2 msk citronsaft, finrivet skal från 1/2 citron och 1 tsk honung. Smaka av med salt och peppar.
 
Vänd ner dressingen i salladen och låt dra ca 1 timma i kyl.
 
Laxen var färsk kryddades med citronpeppar och torkad dill och kördes i ugn ca 15 minuter på 150 C. Såsen blev sonens favorit - blanda ner en påse Knorrs italienska dressing i en burk crème fraiche, tillsätt ett par droppar vatten.
 
Smaklig måltid!
 
♥  
 
 

1 kommentar:

  1. Verkligen en super god sallad till fisken!! Glömde parmesanosten men salladen var jättegod ändå! God smak o passade bra med den krispiga salladen till den mjälla fisken.

    SvaraRadera