Fräsch blomkålssallad
I går stod det ugnsbakad lax på menyn och till denna åt vi en supersmarrig sallad som du gör så här:
Blomkålssallad, 4p
Skölj ett blomkålshuvud. Ta bort blad och stock och hacka i mindre bitar. Blanda blomkålshacket med en finhackad rödlök, 30 g riven parmesanost, 2 röda äpplen skurna i tunna klyftor, 2 msk kapris och ett knippe hackad dill.
Rör ihop 4 msk olivolja, 2 msk citronsaft, finrivet skal från 1/2 citron och 1 tsk honung. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner dressingen i salladen och låt dra ca 1 timma i kyl.
Laxen var färsk kryddades med citronpeppar och torkad dill och kördes i ugn ca 15 minuter på 150 C. Såsen blev sonens favorit - blanda ner en påse Knorrs italienska dressing i en burk crème fraiche, tillsätt ett par droppar vatten.
Smaklig måltid!
♥
Verkligen en super god sallad till fisken!! Glömde parmesanosten men salladen var jättegod ändå! God smak o passade bra med den krispiga salladen till den mjälla fisken.
SvaraRadera