Kesoplättar - en bra start på dagen


Vilken vacker morgon vi vaknade upp till. Isen börjar lägga sig på havet och himlen såg ut som den glödde. Isande kyla men inga -21 som det pratades om i början av veckan. Helt enkelt underbart!

Lördag och lite smått och gott på G hos oss. Självklart blir det ett pass i ishallen nu på förmiddagen, sen i kväll ska det lagas fläskfilé med bla rostade tomater.



Till frukost idag blev det kesoplättar.

Har skrivit om dessa plättar flera gånger innan men de är bara så goda, lättfixade och nyttiga. Barnen älskar dem!

Kesoplättar, 4st

Receptet kommer från www.56kilo.se

Mixa 1/2 burk keso, 1 ägg, 0,75 msk fiberhusk och en nypa salt. Låt smeten stå och dra en stund. Grädda plättarna i smör i en panna. Tips är att doppa skeden i det smälta fettet innan de plattas ut i pannan, då fastnar det inte. Grädda plättarna några minuter på varje sida.

Servera med hallon och blåbär, och lite vaniljkvarg om så önskas.

Ha en skön lördag!





Kommentarer