Panzanella med lax signerad Pernilla Wahlgren




God morgon!

Igår var det dags för Pernilla Wahlgrens Panzanella med lax. Tja - allt fanns inte hemma visade det sig så här kommer min variant. Originalrecept, se Elle Mat & Vin nr. 1 2016.

Panzanella med varmrökt lax och krutonger, 2p

Blanda i en bunke 1 strimlad rödlök, 1/4 gurka skuren i mindre bitar, 300 g tomater i bitar, 50 g blandade salladsblad.

Gör en dressing på 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar. Slå dressingen över salladen, blanda runt och låt stå och dra 10 minuter.

Skär bitar av valfritt bröd (vi hade en dagsgammal ugnsbaguette) och fräs i olja och lite pressad vitlök. Krydda med flingsalt.

Lägg upp salladen på ett fat och fördela varmrökt lax och brödkrutonger över, avsluta med lite flingsalt.

En jättegod och nyttig sallad som mättade fint.

Ha en bra dag, och klä er varmt. Här visar termometern på -10.

Kommentarer