Key lime pie - nästan


 
Bjöd några kollegor i går på en variant av Key lime pie, en variant som inte kräver ugn. Detta är toppen då man vill servera i glas, som inte är ugnståliga.
 
På bilderna i till detta recept blir det ingen servering alls, då pajerna inte dokumenterades - så några av ingrediensera får ge lite inspiration till hur du väljer att servera dina pajer.
 
Det här behöver du, räckte lagom till fem portionsformar:
 
Key lime pie
 
6 digestievekex
1 msk smält smör
1 krm kanel
1 gelantinblad
1 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk
saft och skal av en lime
 
Så här gör du:
Krossa kexen tillsammans med kanelen i en påse, tillsätt smöret. Knåda runt.
 
Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten. Vispa grädden, vispa ner den karamelliserade mjölken. Riv limeskalet, koka upp tillsammans med limesaften. Tag av från värmen och rör ner gelantinet.
 
Fördela kexsmulorna i glasen och sedan smeten. Ställ kallt några timmar.
 
Servera med en klick vispad grädde och crème fraiche som blandats med lite limeskal och lemoncurd - efter tycke och smak. Sedan en liten hög med hackade färska jordgubbar.
 
Det verkade som de uppskattade dessa... :-)
 
Tack Agenterna för en mysig fikastund!
 
Nu kör vi sista arbetsdagen för denna vecka och gör jag gör mig redo för en helg som kommer att gå i matens och vännernas tecken.
 
Önskar en bra dag!

Kommentarer