Skaldjur och diverse småplock

1.2.
3.

4.

5.

6.

7.

Skaldjursfrossa i goda vänners lag. Våra favoriter är (6) havskräftor, vännerna valde insjökräftor (7). Kräftorna häll hög kvalitet och alla slank ner. Hade även fixat lite småplock till, tar det bild för bild:

1. portionsformar med Jansons och kycklingvingar som först kokats i ca 45 minuter i saltat vatten och sedan grillats i ugn, penslade med soja, olja och kryddor efter smak

2. I glasen; Chapel Hill Rosébubbel.

3. Räkcappucino garnerade med handskalade räkor. Bryn skalen med morot, lök, vitlök och chili. Häll på burbon (Jack Daniels) efter smak och fiskbuljon, låt koka tills det blivit en kraftig buljong och vätskan har reducerats. Silabort skal och övriga saker, häll tillbaka i grytan, tilsätt vispgrädde salta och peppra. Jag serverade denna lilla portionssoppa i glöggmuggar och ett par räkstjärtar på kanten.

4. Smördegstartletter med päron, ädelost, valnötter och honung. Dela (färsk) smördeg i lagom stora bitar (efetr smak), pänsla med ägg. Lägg på pakplåtspappersklädd plåt, ställ in i ugn ca 225 grader tills de fluffat upp sig och fått fin färg. Platta till dem och lägg på några tunna skivor päron, en skiva stark ädel ost på, toppa med hackade valnötter och ringla lite honung över. Ställ tillbaka i ugn tills osten smält en aning.

Gubbröra på pumpernickel: Två ägg, 1 liten rödlök, 1/3-dels burk anjovis, lite spad, ca 1 msk creme fraiche, gräslök och en aning vitpeppar. Finhacka rödlök, ägg, gräslök och anjovis, blanda allt i en bunke med lite spad och créme fraiche. Ställ kallt ett par timmar. Lägg innan servering upp på små bitar pumpernickel.

5. Laxtårta, middagsgästernas bidrag. recept från Buffés midsommarnummer.

Njutningsfull middag för många sinnen, precis så som en lyckad middag vara. Skön musik i högtalarna och många långa samtal. Med ETT PAR avbrott för diverse barnbestyr - även det som sig bör en lyckad middag. Testa gärna vår buffé, för exakta måttangivelser, släng iväg en kommentar så återkommer jag. Tänker med denna blogg FRÄMST inspirerar inte så mycket LÄRA ut matlagning. Det mesta som tillagas här hemma är sånt  som man kan lägga till och dra ifrån ingredienser för att få det precis så somman själv önskar. Självklart kommer jag där det krävs exakt måttangivelse, ange dessa.

Kommentarer

Skicka en kommentar