Grön ärtsoppa och kyckling med asiatisk touch



















Vår fredagskväll i bilder. Förrätt: Grön ärtsoppa. Så här gjorde jag: Bryn en halv gul lök med en pressad vitlöksklyfta. Låt ca 600g gröna ärtor fräsa med en stund. Slå på ca 0.5 l buljong. Ta den du gillar bäst, jag blandade kött och kyckling. Krydda. Mixa soppan och sila (om du vill). Häll tillbaka i grytan slå på ca 3 dl grädde. Låt soppan koka upp och smaka av. Vi åt soppan med en örtcreme på gräddfil, philadelphiaost, gräslök, basilika, salt och peppar samt några räkor. Betyg: Högsta!

Varmrätt: Kycklingspett med tomat- och mangosalsa, sweetchilisås och jordnötssås. Kycklingen fick marinera hela dagen i mangochutney, olja, vitlök, chili, salt och peppar. Stektes sedan i ugnen (grillkålen var slut). Hade den inne för länge så tiden får ni testa er fram till själva. :-)

Salsan: Fryst mango i tärningar som blandas med finhackad tomat, basilika, olivolja, vitlök, salt och peppar.

Sweet chilisås: Sweet chili och gräddfil, smaksätt med det ni är sugna på. Vi körde "naturellet" för barnens skull.

Jordnötssås: Fördig på burk, Santa Maria. Den såsen avsåg tyckte den var helt ok.

Sammanfattning:
Förrätt: Grön ärtsoppa med örtcreme och räkor. I glaset: Kleine Zalze
Varmrätt: Kycklingspett med asiatiska tillbehör. I glaset: Vintage Selection, Shiraz, 2007.
I högtalarna: Ane Brun

Solen skiner på oss idag med och nu väntar lite utomhusarbete.

Sara

Kommentarer