Purjo- och kålsoppa med bacon









Frågade mamma om middagstips och fick förslag på en kålsoppa med potatis och purjo. Lyssnade väl med ett halvt öra och tänkte mest på att utesluta potatis som är no no i GI /LCHF. Mamma hur gjorde du? Så här gjorde jag:
ca 500g vitkål
ca 500g purjo, skuren från den gröna delen
lite vitlök
timjan
5 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
2 msk philadelphiaost

Grovhacka kålen och bryn i olivolja. I med purjon och vitlöken. Krydda. I med lite färsk timjan. (rester av den du använde när du tillagade kycklingen) Slå på 5 dl köttbuljong. Koka tills kålen mjuknat. Mixa allt. Sila (tycker du att det är onödigt?? Strunta då i det! :-)) Häll tillbaka i grytan koka upp tillsätt grädden. Klicka i osten. Smaka av. Behöver du reda, gör det men akta dig för mjölet om du äter GI /LCHF. Använder du vispgrädde tjocknar det efter en stunds kokning. Hacka bacon smått, fräs på hög värme. Häll upp soppan och strö bacon över.

Soppan blev god men saknade det där lilla extra . Fick du till den bätter? Berätta gärna hur du gjorde!

Ett litet tips Minimera svinnet, genom att använda kryddor, ost, grädde och annat från tidigare middagar så slipper du att slänga en massa mat. Vad gör det om timjan, dill eller ex parmesan får utgöra ingredienser i flera av veckans middagar - inget alls!

Första kvällen på en lång helg, näst sista långledigheten innan heltid :-( Vi har hunnit med fika och lek med fina vänner, innebandypremiär. På frågan vad G tyckte var bäste med innebandyträningen svarade han innebandyn. Bra tyckte vi! :-) Uppvärmingen tyckte kompisen H.

Imorgon väntar köpeamt och Katarinas kaka. Vi ses då!

Sara

Kommentarer

  1. Går vi efter sammma mat klocka eller... här gjordes potatis och purjosoppa :-) med bacon ... kram /Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar