Rökta laxar och möra filéer
En skön lördag närmar sig sitt slut, Här kommer middagen i helhet:
Förrätt: Laxröra i parmesankorg. Hacka kallrökt lax, blanda med philadelphiaost, liiite crème fraice, salt och peppar. Spara två skivor om du vill ha en snygg ros på sidan.
Varmrätt: Helstekt lamminnerfilé med potatiskaka och kantarellsås. Riv ett par potatisar per person grovt. Blanda med basilika, parmesanost, lite grädde, salt och peppar. Lägg ett par skivor bacon i muffinsformar. Fyll med potatisriv. Tryck till och lägg baconskivorna som ett täcke över. Stätt in i ugn ca 45 minuter, 200 C. Bryn svampen, krydda, slå på grädde och låt koka ihop. Bryn ett par nävar sockerärtor. Bryn lammfilén ca 1.5 minuter på varje sida låt sedan vila ett par minuter i folie, skär upp och servera ca tre skivor per pers.
Sammanfattar även denna middag:
Förrättt: Rökt laxröra i parmesankorg. I glaset: Kleine Zalze
Varmrätt: Helstekt lamminnerfilé med kantarellsås och potatiskaka. I glaset: Sorella Bronca (inköpt i Italien SÅÅÅÅ gott)
I högtalarna: Anna Von Housewolf
Kul att du är inne och läser :-) Natti, natt!
Sara
Man blir hur sugen som helst ,vet bara inte när man ska hinna testa alla goda recept /M
SvaraRadera