Lasagne à la LCHF







Kvällens middag, god och glurrig lasagne. Sä här gjorde jag: Bryn 500 g färs. Krydda med salt peppar, chilipulver och sambaloelek. Finhacka en rödlök. Bryn löken och två pressade vitlöksklyftor tillsammans med färsen. Slå på ett halvt paket krossad tomat med vitlök och en burk vitlöksost typ cantadou. Smula i en buljongtärning, smaka av. Kanske behövs den spädas med lite vatten eller grädde. Låt puttra i ett par minuter. Lägg i en, smörad vid ugnsfastform, lite krossad tomat (resterna från det halva paketet ovan), täck med tunna skivor squash (skurna med hjälp av osthuvel). Varva sedan färs och squash. Avsluta med ett lager squash, krossad tomat och riven ost. Ställ in formen i ugnen. 225 C i 20 minuter. Vi åt detta med en sallad på blandade blad, tomat, rödlök och fetaost.

Barnen älskade färsen men den varma"gurkan"las åt sidan. Betyg: Mycket väl godkänd!

Kommentarer

  1. Aahh.. Ser gott ut och måste provas, kanske rent av i helgen. Kommer nog komplettera med ett glas av husets röda. Bara för att det skall vara så.. :)) Väntar på fler goda recept!
    /Inge Pehjl

    SvaraRadera

Skicka en kommentar