Kalops med blomkålsris



Gårdagens långkok till middag i kväll. Kalops med blomkålsris och potatis till de som önskade.
För ca fyra personer och två matlådor.
1. 5 kg grytbitar av nöt
2 morötter
1 lök
2 köttbuljongstärningar
1 l vatten
ett par lagerblad
några kryddpepparkorn
Så här gjorde jag: Bryn i omgångar köttet i smör, salta och pappra. Bryn den finhackade löken och lägg i tillsammans med köttet. Slå på 1 liter vatten och två buljongtärningar. Koka på svag värme ca 2 timmar. Lägg in morötterna som delats i grova slantar. Slå på mer vatten vid behov. Efter ca 3 timmar är köttet rikigt mört. Red vid behov och plocka upp lagerbladen och kryddpepparkornen innan servering. Blomkålsris: Riv blomkålen på grova sidan på ett rivjärn eller i matberedare. Bryn på medelhög värme ett par minuter, salta. Fina arbetskamraten Eva´s goda gurkor passade bra till. Gott, gott!!!

Kommentarer