Kyckling med kantarellsås och ungsbakad brie

Fin orchidé från pensioerad arbetskamrat som kom in och sa hej då, idag


Kvällens middag av lite rester från gårdagen. Stekt kyckling med kanatrellsås, ungsbakad brie, sallad och pasta till de som önskade. Börja med såsen: bryn önskad mängd trattisar i smör, salta och peppra. Blanda ner lite finhackad purjo (kvar från kålsoppan). Slå på grädde, crème fraiche, en halv köttbuljongstärning låt koka ihop. Bryn kycklingen på svag värme ( hos oss var den redan färdig eftersom det var från gårdagens middag). Ta fram en briebit, skär av "locket" tryck ner nötter, ringla lite honung över. Ställ in i ugn tills den mjuknat något, ca 150 C 5 minuter. Koka upp pastavatten. Lägg i den färska pastan och låt den ligga i på "eftervärme" i att par minuter. Klart! M som inte gillar svamp värmde gårdagens  såsrest med lite créme fraice och pesto. Barnen körde naturellt. Har vissa svårigheter att hitta en sås som faller dem i smaken. Förslag?

Imorgon väntar sista lediga fredagen innan "allvaret" kör igång. Det blir en helg med fest. En väninna ska firas imorgon och en på lördag. Ska bli så kul! Nu väntar presentinslagning. Nyfikna va, tjejer?

Kommentarer

  1. Mina barn har lättare med kallasåser baserad på naturellyoghurt. Eller i dotterns fall så går det bättre om hon lagar den men oftas bara lite så då är första alternativet bäst... /Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar