Sesampanerad fiskfilé, grönsaksfrittata och citronsås







Sesampanerad fiskfilé, grönsaksfittata och citronsås.
Strimla olika grönsaker. Jag tog paprika, sockerärtor, rödlök och broccoli. Lägg i portionsformar (om man vill). Slå ett ägg med lite grädde, salt och peppar. Häll över grönsakerna. Ställ in i ugnen. 175C ca 15 minuter. Dela filéerna i lagom stora bitar. Vänd fisken i ägg sedan i sesamfrön. Lägg i lagom varm panna i rikligt med smör. Salta och peppra. Stek ett par minuter på varje sida. Koka upp grädde, fiskbuljong pressad citron, finhackad dill och vitpeppar. Låt såsen puttraihop till lagom konsistens, i med en klick philadelphiaost (kylskåpsrensning, och reder lite). Lägg upp allt på en tallrik. Även detta en god och snabb vardagsrätt. Vad åt du ikväll?

Nu ska här bakas till lilla mormor som fyller 85. Vad det blev får ni se senare.

Sara

Kommentarer

  1. det är ju dödligt att gå in här och läsa innan lunch. grymt hungrig nu! /j

    SvaraRadera

Skicka en kommentar