Surdegsbaugetter

Fusksurdegsbaguetter - vörtversionen, kallar DENNA tjej detta bröd för. Gör sig nästan helt själv, så tid kan ägnas till annat - som att läsa böcker, mysa framför TV:n ELLER fixa med andra julgöromål :-)

Blanda samman 1 tsk mald pommerans, 0,5 tsk mald kardemumma, 2 tsk mald ingefära, 2 tsk mald nejlika i en liten skål. Smula ner 1 tsk jäst i en bunke och rör ut med 1,5 dl ljummen julmust och 1,5 dl ljummen porter. Rör ner kryddblandningen, 0,5 dl socker, 1,5 tsk salt och sist 6 dl mjöl. Blanda till en smidig deg, men ändå rätt lös. Täck bunken med plastfolie och jäs i 10-1 timmar.

Häll ut degen på mjölat bakbord och vänd en gång för att mjöla båda sidorna. Skär sedan i tre lika delar, mjöla snittytorna. Vrid lätt till tre lika stora baguetter. Lägg brödet på bakpappersklädd plåt och baka i 275 C ca 13 minuter. Fukta lite i ugnen innan.

Lyx med nybakat bröd till frukost.

Kommentarer