Även vi fick stjärnor i fönstret - och bullar i frysen

Härligt soliig dag med många fina snökristaller i trädgården. Liite mer snö gör inget. Kan man punkt-önska??



Trots en dag för tidigt kändes det ändå som en dag för sent. I eftermiddags kom stjärnorna upp och även trädgårdsbelysningen. just nu -9 grader och det råder lite nyårsfeeling ute. Isandes kallt, stjärnklart och frostigt på rutorna.


Kvällens middag skötte sig själv i ugnen under tiden jag skötte annat. Långtidsbakat högrev med rostade betor, gräddig sås och getostsmör

Lägg en lergryta i blöt ca 30 minuter. Täck sedan botten med två morötter, en palsternacka och 2 vitlöksklyftor. Lägg ett fint stycke högrev på grönsakerna. Krydda rikligt, ringla lite kalvfond runt och toppa med timjan. Ställ in i kall ugn och värm till 150 C. Låt stå i ugnen  ca 3 timmar. Gör en god sås av skyn, Rosta gul- och polkabetor, palsternacka och fänkål i ca 25 minuter - beroende på bitarnas storlek. Getostsmöret gör du genom att mixa 50 g rumsvarmt smör med 1/2 rulle getost, timjan, lite honung, sambal, salt och peppar.


Julköttbullar - check!


Sömning liten familj intar soffan för Så mycket bättre. Vi ses!

Kommentarer