Insnöade


Det varnades på radion och under gårdagens lussefirande kom så snöovädret in. Kalla och snöiga skönsjungandes lussefigurer gjorde sitt allra bästa. Fick dock direkt efter sången ila hem och värma två par isiga små händer. Vi har det rätt gott där vi bor, bara ett litet problem - gatan finns inte inritad hos "snösvängen", vilket idag resulterade i hemmaarbete med luckor för skottning och snölek med barn.

Till lunch åt vi: Köttfärssås och spagetti
Bryn 400 g blandfärs i smör. Tillsätt en finhackad rödlök, 6 champinjoner skurna i stora biter ( så de kan pillas bort av de som inte gillar) samt en pressad vitlöksklyfta. krydda rejält med malen peppar och salt. Slå på en msk soya, 2 msk ketchup, en tetra krossade tomater med vitlök, två dl vispgrädde och en dl vatten. Smaka av med en köttbuljongstärning och eventuellt mer peppar och salt. Låt puttra i ca 10 minuter. Pasta eller sallad till.

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och min bok, barnen kollar på film. Rätt ok att vara insnöad trots allt... :-)

Kommentarer

  1. Ni fick väl mycket snö i era krokar??? Vi har fått meninte alls så mycket som de varnade för... Lyckades tom skotta gargeuppfarten själv :) stolt... plogbilen hade bara skrapat upp all isfrån gatan och o lagt fint i en hög precis nedanför men det gick om m an bara tog små bitar o bar bort :) Snacka om träningspass iaf :) Så ikväll blir det inte mycket gjort här inte.. kram / Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar