Chili con carne


Denna matvecka har gått i barnens tecken. En lite för mager hårt arbetandes snart 8-åring har serverats alla sina favoriträtter. Kanske inte alla men flertalet - så som; raggpannkaka, stuvade makaroner och falukorv, kycklinggryta och i kväll Chili con carne. Så här gjorde jag:

Bryn ca 400 g blandfärs. Krydda rikligt med salt, peppar, chilipulveroch spiskummin. Låt en pressad vitlöksklyfta, en finhackad gul lök, röd och gul paprika skuren i små tärningar bryna med färsen. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 msk ketchup, 5 dl vatten och 2 köttbuljongtärningar. Puttra under lock på svag värme i ca 15 minuter. Slå på nästan en hel burk vita bönor i tomatsås. Smaka av. Lite vitt bröd att doppa i för den som vill är inte fel.

Att det är fredag i morgon känns rätt fint. Bara en dag till denna vecka att slira fram till jobbet. Undra om det blir mer snö i helgen? Vi kör årets första lusse. Rött glitter att ha runt den lilla midjan har inhandlats - och då är det inte min som ska prydas :-)

Sov gott!


Kommentarer