Marshmallowsgodis och knäck


Dess två "godsaker" får bli det hemmagjorda bidraget till julens gottebord. Mysigt att tillverka men faktiskt mindre gott att äta. Knäcken ok men det andra sötsliskiga klibbiga ställer jag mig mer tveksam till, men testa om ni vill. Gör då så här:

Smält 75 g smör i en vid gryta. Rör ner 280 g marshmallows. Rör hela tiden. Blanda sedan ner 1,5 dl hackade pistagemandlar och 6 dl rice crispies (tranbären valde vi bort). Slå upp gegget på ett smort pakplåtspapper. tryck ut. OM du tycker att smeten är förvarm lägg ett SMORT bakplåtspapper över och tryck ut. Jag glömde smöra - Jesus! Allt gegget fastnade på "uttryckar-pappret" och en mindra katastrof var nära att inträffa ☺. I receptet står det att man ska avsluta med att ringla smält mörk choklad över. Kanske är tranbären och den mörka chokladen som gör detta godis mindre sliskigt. Testa och berätta.

Knäckreceptet slår ni enklast upp i en kokbok. Vi gjorde halv sats, värmde till 125 C. De blev lagom många och perfekta i konsistensen.


Kommentarer