Glaserade revben med vitlökssmör och bakad potatis



Mjälla, saftiga revben. Finns knappast något godare.  Gör så här:

Revbenen: Forkoka ca 3 timmar i saltat vatten. Skumma av. Lägg sedan upp köttet på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med en god marinad/glaze. Innan servering grilla dem i ugnen ca 15 minuter.

Glaze: 1 dl barbecuesås, 1 dl kryddig chilisås, 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice, 1 msk soya, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Går även att ha som sås till maten, vi körde "ren" barbecuesås.

Vitlökssmör: Baka en hel vitlök i ugnen ca 30 minuter. Skär först av toppen och ringla lite honung över och slå in den i folie. Vispa 50 g smör med 50 g philadelphiaost, den bakade vitlöken, lite chili, salt och peppar. Ställ kallt tills ni ska äta.

Bakad potatis: Slå in potatisen i folie och baka i rätt hög värme ca 1 timma.

I glasen: Kleine Zalze. Kryddig och god, favoriten!

I högtalarna. Anna Therneim och José Gonzales. Stämningsfullt! Klicka och lyssna har ni inte hört dessa innan kommer inte vilja lyssna på annat efter dessa klick. Kanske en viss överdrift...

Nu göra lite skottningsnytta för de som inte orkar så mycket just nu. Sen innebandymatch. Ha en fin tredje advent!

Kommentarer

  1. Vilken fin blogg! Hur kommer man i kontakt med dej om man vill annonsera eller har andra förfrågningar? Ser ingen mailkontakt någonstans. Mvh Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta, tack för komplimangen. Vill du lämna din mailadress i kommentarsfältet här så kan jag maila dig? Ha det bra, Sara

      Radera
  2. annalottabertilsson@gmail.com Tack på förhand!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar