Vitkålsomelett


Solo med dotter igen och ännu en gång när det fritt få önskas middag blir det schnitzel med kokt potatis och smör. Hottade till tallriken med lite sylt och gurkstavar. Kräsen kan vara fel ord men hon äter inte gärna bara för ätandets skull utan det ska vara GOTT - vilket hon tyckte att detta var. ☺

Själv kalasade jag på denna supergoda omelett:

Vitkål- och ädelostomelett 1p

Bryn lagom mängd strimlad vitkål, nästan mjuk, i olja och smör. Pressa ner en vitlöksklyfta och låt bryna med en stund. Slå tre ägg med 3 msk vatten, krydda. Häll ägg stanningen i pannan och låt stelna, "rör" lite då och då. Innan servering lägg små bitar av ädelost på ena halvan och lägg andra halvan över. Lägg upp på tallrik och ät med tunna skivor av tomat krydadde med flingsalt och svartpeppar. I glasen hade vi hallonvatten (mineralvatten med massor med frusna hallon i)

Ha en fin dag!

Kommentarer