Ädleostfyllda färsbiffar och annat gott


Ädelostfyllda färsbiffar med ugnsrostade potatisklyftor, aubergine, ädelostsås och lite sallad på det. 2 v 2 b

Biffarna:

Blanda ca 400 g förs med 1ägg, 2 krm mortlad rosmarin, 1 tsk honung, 1 pressad vitlöksklyfta, paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda väl och forma till äggformade biffar. Tryck till med ett finger så det blir en liten avlång grop. Lägg i en stor bit gorgonzola ost. Tryck ihop. Innan grillning pensla biffarna med lite olja.Osäker på grilltiden, men de är klara när man kan ana en ljus vätska som sipprar ut.

Potatisen:

Skölj färskpotatis, skär i klyftor vänd runt i olja och salt. Rosta på 220 C i ca 20 minuter.

Aubergine:

Skär en aubergine i rätt så tunna skivor, och sedan i stavar. Lägg i ett durkslag och strö rikligt med salt över och låt vätskan rinna ur. Skölj och krama ur vätskan. Ugnsrosta i olja och salt, ungefär samma tid som potatisen.

Sås:

Mixa resterande gorgonzola med 1 dl gräddfil och 1 dl crème fraiche (för att jag hade i kyl). Smaka av med chili, salt och peppar.

Ät och njut av de olka smakerna och saftiga biffarna!

Kommentarer