Lax med chili- och dillsmör



Grillad lax, dill- och chilismör, sparris och lite annat

Gör ett smör på (räcker till ca 4 pers) 50 gra rumstempererat smör, 1 dl grovhackad dill, chiliflakes, salt och peppar.

Marinera laxbitarna en stund i olja, mangochutney, chili, salt och peppar. Grilla ett par minuter på varje sida, låt vila en stund på ett folieark på grillen.

Grilla färsk sparris, pensla lite olja innan. Ställ fram ett fat med olika grönsaker och (familjens favvo) - vattenmelon. Testade även årets smak på Créme fraiche vilken var, lök, dill och citron. En riktig höjdare som kommer att köpas hem fler än denna gång.

Lite rosé, för att fira semestern passade utmärkt till denna laxanrättning.

Här fixas det för fullt med det sista inför vår långsemester. I morgon rullar vår fullpackad Volvo iväg och i den mån det går ska ni få hänga med på vår road trip.

"Husvakten" från Västkusten är på plats och tror bestämt att jag skymtade ett gäng havskräftor.

Vi hörs!


Kommentarer