Tacojärpar med lite smått och gott



Som kontrast till gårdagens middag i strålande kvällssol avnjöts kvällens middag inomhus med massor av tända ljus. Barnen undrade om vi skulle tända en brasa. Regnet öser ner och juli kan lätt förväxlas med oktober. Men inget ont som inte har något gott med sig. I stället för ett par timmar på golfbanan har vi röjt tvätten och fixat med lite andra måsten. Känns alltid bra när det är gjort.

Middagen ska inte förglömmas...

Tacojärpar i tortilliabröd med salsa, inbakad fetaost och andra godsaker. 2v & 2b (och en matlåda)

Blanda ordentligt 400 g blandfärs med en påse tacokrydda, 1 ägg och 0,5 dl gräddfil. Forma till järpar, avlånga biffar. Stek ca 4 min på varje sida, rätt hög värme. Sätt på locket och låt järparna puttra under tiden allt annat plockas fram.

Salsa:
Finhacka en tomat, 0,5 dl cornichon och en liten rödlök. Blanda ner 2 msk  olivolja, 1 msk balsamicovinäger, 1 tsk worchestersås, salt och peppar.

Sås:
Knorrs tortilliamix som blandas med gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt.

Inbakad fetaost:
Skär en bit fetaost i fyra bitar. Skär smördeg på rulle i fyra, för ostbitarna, lagom stora rutor. Lägg en klick mangochutney och sedan osten. Pensla kanterna med ägg och vik ihop paketet. Vänd och pensla med ägg. Baka i 225 C i ca 10 min.

Tillbehör:
Värmda tortilliabröd, sallad, gurka, soltorkade tomater och oliver.

Önskar er en fin fortsättning på kvällen!

Kommentarer