Idag intog vi Füssen och slotten Neuschwanstein



Denna dag en sån kontrast mot gårdagens transportdag som slutade i byn Schwandorf, vilken var het, inte så turistvänlig MEN som bjöd på en middag utöver det vanliga.

Att det finns en sträcka som kallas "Romatischestrasse" förstod vi när vi tog oss mot Füssen och dag fyra på semester. Böljande kullar, som sedan övergick till att visa alpernas vackra siluett. Trots att jag är lyckligt lottad som redan som ung fått besöka alperna fortsätter åsynen av dessa berg att nästan få en att tappa andan. Så mäktigt, och så vackert.

Denna dag har vi mest sagt; åh, wow, kolla där, så häftigt, oj, så vackert...ja så har vi hållt på från det vi anlände tills fötterna värkte efter timmar av promenad upp för berg, ner för berg och längs en väg till en sjö där trötta och varma kroppar svalkades av. Och klockan var över åtta.

Slottet Neuschwanstein, Ludvig den II´s överdådiga slott, fick endast besökas från utsidan då vi, nästan hela Europa och halva Asien var där och hade tänkt sig en liknande tisdag som vi. Men vyn - ja orden tar slut...

Inte konstigt att vi kände att kvällens middag skulle intas på vårt vackra hotells terass, med grönskade trädgård och en vy så man nästan får svindel. Här finns det även en studsmattan, tennis, bordtennis...barnen jublar trots att det var tunga steg tillbaka till hotellet efter vår dag på vift.

Füssen - ett turistställe som vi gärna kommer tillbaka till. Och hotellet, Hotel Fantasia, vill vi mer än rekommendera om ni tänk besöka denna del av världen.

I morgon drar vi till Italien. Kram, från en familj i lyckorus...

Kommentarer