När man knappt inte tror att det är sant




Vilken lördag det blev! En strålande sommardag men tid för familjen, hängandes nere vid bryggan, hemma på altanen, mat, fika, mys... Å sen lite senare gav vi oss i väg på tu man hand till en rad vänner där stopp nr1 bjöd på mat, vin och musik i allra härligaste sommaranda. 

Vi åt detta:

Förrätt:

Skaldjurstårta 1 form

Mixa 200 g mindre bitar kavring med 75 g smält smör. Tryck ut i en form och ställ svalt i en timma. Hacka 500 g räkor (med skal) och en burk kräftstjärtar. Blanda med 1 finhackad rödlök, 1 dl hackad dill, 2 msk kaviar, 300 g philadelphiaost och 2 dl gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Lägg två gelantinblad i kallt vatten. Smält med lite av vattnet, i en kastrull på svag värme. Rör noga ner det smälta gelantinet. Ställ svalt, gärna över natten. Garnera med sallad och rom.

Varmrätt:

Grillade laxpaket

Gör ett foliepaket till var och en med förkokt potatis i botten, en skiva färsk lax, halverade rädisor, sparrisar och haricotsvert. Toppa med ett kryddsmör, som jag inte var upphovs"man" till och därför inte vet receptet på, men gott var det ☺. Grilla indirekt ca 15 minuter.

Efterrätt:

Grasshopper med glass 2 p

Mixa 3 cl Crème de menth med 3 cl Crème de cacao och 4 kulor vaniljglass. Häll upp i två glas. Frisk och försvinnande god!



Mätta och glada drog vi vidare och kvällen fortsatte lika härligt som dagen hade börjat...♥

Tack alla!

Måste bara tipsa om det mycket goda lättvinet Light as a feather. Enbart 5,5 vol % och ändå en smak av vin. Testa!  


Kommentarer