Knäckig rabarber- och jordgubbspaj


Jordgube som barnen kallade "En till dig och en till mig" gick ju perfekt att dela på. Mojjes ätbara blommor fortsätter att blomma.


Nya bekantskaper på middag igår och vi bjöd så klart på grillat. Bilder sakans dock, hade helt enkelt fullt upp ☺

Svårt att hinna med att laga en massa mat när man jobbar därför är det smidigt att bjuda på lite plock till det grillade. Bara att skruva av en massa lock (oliver, gurkor, mangochutney, soltorkade tomater mm...), och fylla fat med diverse grönsaker. Bröd, ost och kex kom också fram. Skölja, halvera och ugnsrosta förskpotatis är också toppen när tiden är knapp, och sen är det ju så gott. M gjorde en vitlöksolja och ringlade över.

Har vid ett par tillfällen skrivit om min knäckiga paj. Igår bjöd jag på en variant med rabarber OCH jordgubbar. Gästerna tog om, vilket alltid är ett gott betyg.

Här kommer receptet:

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj, ca 8 bitar

Smält 150 g smör, 0,5 dl sirap och 0,5 dl vispgrädde. Blanda sedan ner 2 dl havregryn, 1,5 dl mjöl, 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker och 2 krm bakpulver. Bred smeten över bären, som skurits i centimeter tjocka skivor och lagts i en form. Grädda i 150 C ca 40 minuter. 

Min paj var något rinnig, så det är säkert med fördel som man kan strö lite potatismjöl över bären. Pajen stod till sig och värmdes innan servering, så det mesta av vätska var borta.

Servera med något du gillar, vi tog vaniljglass.

Ligger ni på stranden idag??
  

Kommentarer