Ugnsgratinerad kolja



Vilken härlig sommarkväll det blev. Förs ett parti "Löjliga familjen" i solen med man och dotter, sedan åt vi oss mätta på detta:

Ugnsgratinerad kolja med matvetesallad 4p

Smörj en form och lägg ner fyra koljafiléer. Krydda. Koka upp en burk med smaksatt crème fraiche, den vi använde med smak av parmesan och vitlök var kanongod, tillsätt 1 dl grädde, hackad dill, salt och peppar. Slå den varma såsen över fisken avsluta med lite riven ost. Gratinera i 175 C ca 20 minuter.

Koka matvete enligt instruktion. Skär stora bitar av tomat och lite mindre bitar av rödlök. Slå på en god vinägrett. Innan servering blanda de vinägermarinerade grönsakerna med matvetet, avsluta med riven parmesan.

Hela fina familjen från Västkusten, och den förlorade sonen, ramlar in i eftermiddag. Som vi längtar! En hel helg med festligheter är på intågande. Musik, båtar, god mat, god dryck, familj, vänner och så klart sol ☺

Kram!

Kommentarer