En marinerad fläskfilé helgrillades...




Vi grillar vidare och senaste måltiden är en marinerad, helgrillad fläskfilé med diverse godsaker. Jag drar dem rakt upp och ned...

Köttet marinerades i soya, olja, honung, rökt paprikapulver, salt och peppar. Grillades till en innertemperratur på 62 C och fick vila en lite stund i folie.

Tunna skivor av förkokta rödbetor bakades (ungefär samma tid som tinad pommes) i 225 C med olja och salt på.

Ett smör gjordes genom att finhacka en gul lök, koka tillsammans med 2 msk äppelcidervinäger, 1 tsk dragon, 1 tsk kalvfond, salt och vitpeppar. Koka tills nästan all vätska är borta. Låt svalna och mixa sedan med 100 g smör och 50 g philadelphiaost. Rör ner lite finhackad persilja. Ställ svalt till servering.

Ett fat togs fram med olika grönsaker och tunna skivor av vattenmelon.

Sen var det dags att bada - igen! Trots varma härliga kvällar är badtemperaturen rent bedrövlig - för oss vuxna. Barnen bekommer det föga...

Dags att skaka av sig semesterfeelingen, i morgon drar jag till jobbet, men nu är det nedräkning.

Kram!

Kommentarer