Vår belöning - efter en hård arbetsdag






Här kommer ett par bilder från vår dag hos min mamma med familj. Här har det arbetats hårt på tomten med lysande resultat och efter denna insats var vi värde en smarrig middag som bestod av:
Laxcheescake, receptet läggs ut senare. den var så krämig och väldigt god. Till det drack vi ett glas prosecco.
Sen svängde mamma ihop en sjukt god varmrätt med en sås så god att man ville slicka tallriken. Lammstek med mesostsås och ugnbsakad sparrispotatis: Späcka steken med timjan och vitlök. Rulla den i flingsalt smaksatt med chilipeppar. Bryn runt om lägg i ugnsfast form och ställ in i ugn 175 C tills köttets kärntemperatur är 58 C. Låt vila innan servering. Häll skyn i såsen som görs på detta sätt: Bryn två finhackade schallottenlökar i smör, slå på lite kalvfond och skyn från steken. Koka ca 10 minuter, sila sedan. Slå tillbaka i grytan och tillsätt 3 dl grädde hyvla i mesost, efter tycke och smak minst en halv bit. Väg upp den söta osten med lite sambal oelek. Osten reder så späd med vatten till lagom konsistens. Potatisen: Lägg potatisen i på en plåt ringla över olja och krydda med salt. Innan servering blanda ner färsk spenat.

Här sitter vi nu mätta och glada med varsin dator framför oss och hockey på TV:n. Man har hotat med regn i morgon och faller hotet in väntar ett bbesök på Universeum och deras dinosaurier på taket. Spännande!

Kommentarer