Grillning utan frosti skägget






Lite sommar-feeling denna fredag. Har varit lite ledig - lite oledig. Lite nytta lite nöje. 18 grader varmt när dag övergick till kväll och då tände vi grillen. På den la vi: Honungsmarinerade ribs tillsammans med mangosalsa, smördegsknyten och hasselbackspotatis.
Lägg hela revbensstycket i en kastrull med rikligt med vatten, spara inte på kryddorna. Koka upp och skumma av alla orenheter som poppar upp. Låta koka på svag värme ca en timma. Förbered potatisen, det vet ni ju hur ni gör - eller hur?? Kräver ca en timma i ugn. Fyll på med smör vart efter och avsluta  med ströbröd. Salsan: blanda hackad mango med tomat, basilika, rödlök, olivolja, vilök, basilika, salt och peppar. Låt detta dra en stund innan servering. Smördegsknytet: Lägg ett rektangulärt knyte på bakplåtspapper. Halvera ett paket feta och placera på smördegen. Krydda med oregano. Gör en lite Carlzone av paketet, pensla med ägg. Pensla det kokta köttet med marinad och grilla. Strax innan det är klart stäl in smördegspaketen i ugnen med potatisen 125 C, ca 10 minuter.

I morgon väntar fin-fest i lilla staden och förfest hos oss med snittar och bubbel. Finblåsan och lilla kuvertväskan ska plockas fram

Natti!

Kommentarer