Strimlad kyckling, svampsås och ugnsbakad tomat



Dottern önskade svampsås, Som ensam svampätare blev jag glad och detta blev det till middag:
Strimlad kyckling, svampsås och ugnsbakad tomat.
Såsen: Bryn trattisar i smör, salta och peppra. Låt lite lök bryna med. Slå på grädde, smula ner lite köttbuljong och tillsätt en skvätt soya.
Tomaten: Gröp ur en stor tomat, proppa den full med brieost och rödlök. Ringla olovolja och honung över, har du pinjenötter hemma kan du strö några över. Ställ in i ugn, 175 C ca 15 minuter.
Kycklingen: Strimla och bryn på hög värme (vi hade kycklinglårfilé och jag tycker att den detaljen kan vara lite fettig) ca 10 minuter. Klart! Med så snabb middag hann familjen tom med en promenad innan det var dags för läxläsning och sängen.


Kommentarer

Skicka en kommentar