Rosmarinkryddad kycklingfilé med blomkålsmos



Idag hafr vi slitit i vår egen trädgård, vi har en härlig vildvuxen sådan så man drabbas inte av prestationsångets utan kan riva hej vilt bland mossa, grena, sly och stenar. Nu börjar det likna en något mer organiserad naturtomt än tidigare. Här blir det ingar rabatter eller annat fin-lir...

Denna middag har avslutat denna helg: Rosmarinkryddad kycklingfilé med rostade blomkålsbuketter och blomkålsmos.
Mortla olivolja, rosmarin, vitlök och peppar. Gnid in filéerna. Lägg i ugnsfast form. Strö rikligt med flingsalt över. Ställ in i ugn, 175 C i ca 20m min. Koka blomkålen (spara några buketter som rostas i panna tillsmmans med lite olja och salt) i saltat vatten. Vispa sedan tillsammans med grädde lök och vitlök (som fått brynas i panna tillsammans med lite fond), salt, peppar och riven ost. Slå upp i formar. Gratinera moset ett par minuter före servering.

Hoppas ni haft en skön söndag!


Kommentarer