Fylld fläskfilé med vitlökspasta



Hoppade över grillningen och stekte i stället fläskfilén och körde den klar i ugnen. Sär här gjorde vi:
Helstekt fylld fläskfilé med vitlökspasta och sallad.
Krydda filén och bryn den runt om. Gör sedan ett snitt och fyll den med en blandning gjord på pesto, soltorkade tomater, rödlök, vitlök och mozzarella. Fäst med tandpetare eller steksnöre. Kör den klar i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Koka upp vatten och lägg i den färska pastan. Stäng av plattan, låt inte pastan stormkoka. Slå 1.5 dl olivolja i en gryta och låt tunnt skivad vitlök och rikligt med salt bubbli lite i oljan, slå sedan detta över pastan innan servering. Helt ok men som den såsoman man är så var det lite trist utan något glurrigt till. Till maten drack vi ett glas av detta vin som passade perfekt till. Läs om vinet HÄR.

Om en liten stund påbörjas en liten social turné med fika och middag - på olika ställen. Ha en fin dag!

Kommentarer