Rosastekt lammrostbiff med grönsakssås







Ännu en helg håller på att rundas av och det med lite god mat, barnen kollar TV och äter popcorn. När det kommer till söndagskvällen är vi rätt konservativa, och vi håller på ovanstående "traditioner". Detta blev det till middag: Rosastekt lammrostbiff med grönsakssås, sallad toppad med halloumi.
Mortla två pressade vitlöksklyftor med timjan, ca 2 tsk. Slå sedan på lite olivolja och Touch of Tastes Schalottenlöksfond, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Täck köttet med blandningen. Skär i grova bitar: en halv röd paprika, en gul lök, 1/2 zucchini, två vitlöksklyftor. Bryn grönsakerna i olivolja. Tillsätt 1 msk tomatpuré, Schalottenlöksfond, vinäger, 1/2 dl vatten, en nypa socker och lite salt. Låt koka tills grönsakerna mjuknat. Mixa. Slå sedan på 2 dl grädde.

Bryn köttet på hög värme. Placera det lilla stycket i folie, stick in en köttermometer och kör köttet klart i 200 grader tills det har en innertemeperatur på 55 C. Låt vila i ca 15 minuter innan servering.

Detta var verkligen en rätt där alla smaker föll väl samman med varandra. Det kanske låter avancerat men det var en festrätt som inte krävde en dags arbete i köket.

Som vanligt önskas en bra film på TV:n - och som vanligt är det ingen och även om det skulle vara en skulle jag aldrig kunna tala om hur den slutade :-)

Ha ett skönt slut på helgen och en bra start på veckan, som är en påskvecka.






Kommentarer